معایب و مزایای ساخت فروشگاه اینترنتی با فروشگاه ساز PrestaShop
روشهای زیادی برای ساخت فروشگاه اینترنتی وجود دارد و برخی از معروف ترین فروشگاه سازها ووکامرس و شاپیفای هستند. این دو فروشگاه ساز امکانات و ابزارهای زیادی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند اما به غیر از این فروشگاه ساز های معروف، فروشگاه ساز پرستاشاپ prestashop نیز یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. به همین دلیل در این بلاگ آموزش نصب و راه اندازی فروشگاه ساز پرستاشاپ را بررسی میکنیم.
پس از نصب پرستاشاپ برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید درگاه پرداخت مناسبی را نیز بر روی فروشگاه ساخته شده با prestashop نصب کنید. برای اتصال درگاه پرداخت به پرستاشاپ بلاگ “آموزش تصویری و مرحله به مرحله اتصال درگاه پرداخت اینترنتی زیبال به فروشگاه ساز پرستاشاپ” را مطالعه کنید.
آموزش تصویری و مرحله به مرحله نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ
پرستاشاپ به طور کلی یک نرم افزار است که میتوانید آن را دانلود و بر روی سرور خود نصب کنید تا فروشگاه اینترنتی بسازید.
پرستاشاپ شباهت های زیادی به مجنتو دارد که سیستم مدیریت محتوا و فروشگاه ساز معروف دیگری است.
اگر با انواع سیستم های مدیریت محتوا آشنا نیستید پیشنهاد میکنیم بلاگ “مقایسه بهترین سیستم های مدیریت محتوا CMS برای ساخت فروشگاه اینترنتی ” را بررسی کنید و برای آشنایی با انواع فروشگاه ساز های رایگان بلاگ ” مقایسه بهترین سیستم های فروشگاه ساز اینترنتی رایگان و حرفه ای ” را مطالعه کنید.
در این بلاگ میخوانیم:
- پرستاشاپ چیست؟
- آموزش تصویری نصب پرستاشاپ PrestaShop
- آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با پرستاشاپ PrsetaShop
فروشگاه ساز پرستاشاپ چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم پرستاشاپ نرم افزاری است که برای ساخت فروشگاه اینترنتی در سریعترین زمان ممکن و بدون نیاز به دانش فنی طراحی شده است.
پرستاشاپ کد باز(open source) است یعنی به راحتی میتوانید به کدهای آن دسترسی داشته باشید و آنها را برای ساخت فروشگاه اینترنتی دلخواه خود تغییر دهید. کد باز بودن این نرم افزار سبب شده است تا افراد زیادی داوطلبانه افزونه های جانبی زیادی برای پرستاشاپ طراحی کنند که به مرور سبب پیشرفت گسترده این فروشگاه ساز معروف شده است.
بیشتر از ۲۷۰.۰۰۰ فروشگاه اینترنتی در ۱۹۵ کشور با استفاده از پرستاشاپ ساخته شده اند که این تعداد نسبت به سال های گذشته بسیار افزایش یافته است.
پرستاشاپ تقریبا همه ابزارهای لازم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی را دارد:
- مدیریت محصولات،سرمایه، سفارشات و مشتریان
- مدیریت پرداخت ها، حمل و نقل، مالیات
- ابزارهای بازاریابی شامل سئو، کد تخفیف، پیشنهادات اختصاصی، ایمیل مارکتینگ
- پنل گزارش گیری با جزئیات کامل برای تمامی بخش های فروشگاه اینترنتی
- امکان گسترش و شخصی سازی کردن فروشگاه
پرستاشاپ رایگان است اما راه اندازی آن نیاز به هزینه های جانبی دارد. کمترین هزینه لازم برای ساخت فروشگاه اینترنتی هزینه خرید دامنه و هاست است که برای ساخت فروشگاه اینترنتی با استفاده از سایر فروشگاه سازها نیز لازم است.
آموزش تصویری نصب و راه اندازی پرستاشاپ PrestaShop
-
دانلود فایل نرم افزار پرستاشاپ
برای ساخت فروشگاه اینترنتی با استفاده از پرستاشاپ ابتدا باید فایل نرم افزار پرستاشاپ را از سایت اصلی آن دانلود و نصب کنید. برای اینکار به آدرس “صفحه دانلود پرستاشاپ” مراجعه کنید.
پس از ورود به سایت برای دانلود پرستاشاپ ایمیل خود را در قسمت خواسته شده وارد کنید و تیک قبول قوانین و مقررات را انتخاب کنید سپس دکمه صورتی رنگ “Download” را انتخاب کنید تا دریافت فایل پرستاشاپ آغاز شود.
پس از دانلود فایل زیپ را از حالت فشرده خارج کنید.
-
ساخت دیتابیس پرستاشاپ
برای ساخت دیتابیس به صفحه اصلی سی پنل بروید و بر روی mysql databases کلیک کنید. سپس برای دیتابیس خود نام کاربری انتخاب کنید و با کلیک بر روی”create database” دیتابیس خود را بسازید.
سپس بر روی گزینه go back کلیک کنید و برای دیتابیس خود نام کاربری و پسوورد انتخاب کنید. سپس گزینه “create user” را انتخاب کنید. مجددا گزینه go back را انتخاب کنید و به قسمت add user to database مراجعه کنید.
در قسمت “add user to database” نام کاربری و نام دیتابیس انتخابی خود را مشخص کنید و گزینه add را انتخاب کنید.
سپس وارد صفحه زیر میشوید در این مرحله تیک گزینه all privileges را بزنید و سپس بر روی make changes کلیک کنید.
در این مرحله ساخت دیتابیس برای پرستاشاپ به پایان میرسد.
-
آپلود فایل پرستاشاپ و آغاز نصب
پس از ساخت دیتابیس باید وارد هاست شوید و فایل پرستاشاپ را در مسیر دلخواه خود آپلود کنید.
در این مرحله با انتخاب فایل پرستاشاپ مراحل نصب به صورت اتوماتیک آغاز میشود.
تا اتمام نصب پرستاشاپ منتظر بمانید.
-
اتمام راه اندازی و آموزش نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ
پس از نصب بر روی هاست صفحه زیر به شما نمایش داده میشود.
در کنار تصویر سمت راست چند مرحله را مشاهده میکنید که باید به ترتیب آنها را انجام دهید.
با اتمام مراحل خواسته شده نصب پرستاشاپ به پایان میرسد.
پس از اتمام نصب باید پوشه install را در مسیری که فایل پرستاشاپ را نصب کردید پیدا و آن را حذف کنید.
برای ورود به پرستاشاپ برخلاف سایر فروشگاه سازها نمیتوانید از آدرس های پیش فرض استفاده کنید. بنابراین باید آدرس ورود به پنل ادمین را به یاد داشته باشید اگر آن را فراموش کرده اید وارد هاست شوید و آدرس پوشهی admin را که پس از آن چند کاراکتر تصادفی قرار دارد را بعد از آدرس دامنه انتخابی خود قرار دهید. برای مثال sitename.ir/adminXXXXX
پس از پایان نصب و ورود به پنل کاربری پرستاشاپ صفحه زیر را مشاهده خواهید کرد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم PrestaShop تمامی امکانات لازم برای ساخت فروشگاه اینترنتی و مدیریت مشتریان و امور بازاریابی دیجیتال را در اختیار شما قرار میدهد و از زبان فارسی و واحد پول ریال نیز پشتیبانی میکند. اگر قصد دارید فروشگاه اینترنتی با استفاده از پرستاشاپ بسازید پیشنهاد میکنیم بلاگ ” آموزش تصویری و مرحله به مرحله نصب درگاه پرداخت اینترنتی بر روی پرستاشاپ” را مطالعه کنید.