فعالیت درست و حرفهای در حوزه کسب و کار آنلاین نیازمند آگاهی و آشنایی با برخی نهادهای ناظر و کنترلکننده است که در شکلدهی صنعت پرداخت، نقش مهمی داشته اند. یکی از مهمترین نهادهایی که در صنعت پرداخت در جهت عملی کردن اهداف مهمی فعالیت دارد، سامانه شاپرک است. زیبال در این مقاله شما را با سامانه شاپرک و ابعاد مختلف آن آشنا میکند.
سامانه شاپرک چیست؟
به زبان خیلی ساده، شاپرک نهادی ناظر و تعیین کننده یک سری قاعده و قانون برای تمام نقل و انتقالات مالی و فعالیت در بستر فضای مجازی است.
با افزایش حجم نقل و انتقالات مالی در بستر اینترنت، افزایش کسب و کارهای آنلاین و شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداختی و به طور کلی نیاز بیشتر به نظارت استاندارد و باکیفیت و پیگیریهای جدی در صنعت پرداخت، وجود نهادی که بتواند تمام این موارد را مدیریت کند و قانون گذاریهای درست و اصولی، مطابق با شرایط انجام دهد، الزامی شد.
شاپرک مخفف چه عبارتی است؟
شبکه الکترونیکی پرداخت کارت
تاسیس سامانه شاپرک چه هدفی داشت؟
هدف و وظیفه اصلی و اولیه شاپرک نظارت بر پرداختهای اینترنتی است.
اما با گسترش و توسعه فعالیتهای اینترنتی، اهداف دیگری نیز برای این نهاد در نظر گرفته شد. مانند:
- ایجاد و تقویت زمینه مناسب برای رشد، توسعه و نوآوری
- افزایش فرصت مشارکت و به وجود آوردن ارزش در زیستبومهای جدید
- و …
لیست کامل PSPها و پرداخت یارها و درگاه های پرداخت اینترنتی مجاز در سامانه شاپرک
در ابتدا توضیح مختصری درباره تعریف PSP و پرداخت یار ارائه میدهیم. تمام افرادی که در حوزه کسب و کار آنلاین فعالیت دارند و دارای وب سایت فروشگاهی هستند، به کانالی برای نقل و انتقالات مالی خود نیازمندند. بستری که برای این پرداخت اینترنتی فراهم شده است، درگاه پرداخت اینترنتی است.
در ابتدا ارائه درگاه به صاحبان کسب و کار آنلاین، فقط توسط PSPها (Payment System Provider) که شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت نامیده می شوند، انجام میشد.
با افزایش گرایش به مشاغل اینترنتی و خرید آنلاین، بانک مرکزی تصمیم به ایجاد نهاد دیگری به اسم پرداخت یار گرفت که زیر نظر سامانه شاپرک و بانک مرکزی و با همکاری شرکت های PSP، به دارندگان وب سایت، درگاه پرداخت ارائه دهد.
لیست PSPهایی که دارای مجوز ارائه درگاه از شاپرک هستند
- شرکت آسان پرداخت پرشین
- شرکت الکترونیک کارت دماوند
- شرکت به پرداخت ملت
- شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
- شرکت پرداخت الکترونیک سامان
- شرکت پرداخت نوین آرین
- شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
- شرکت پرداخت الکترونیک سداد
- شرکت فراپردازان آروند امید
- شرکت فن اوا کارت
- شرکت کارت اعتباری ایران کیش
- شرکت پرداخت الکترونیک سپهر
لیست پرداختیارهای دارای مجوز ارائه درگاه پرداخت اینرتنتی از بانک مرکزی و شاپرک
تعداد پرداخت یارهای دارای مجوز این لیست به بیش از عدد ۸۰ میرسد.
“مشاهده لیست کامل پرداخت یارهای دارای مجوز از سایت شاپرک”
چگونه وارد سامانه شاپرک شویم؟
برای ورود به سایت شاپرک، آدرس www.shaparak.ir را در مرورگر خود وارد کنید و وارد سایت شوید. همچنین با نوشتن”عبارت سامانه شاپرک” در قسمت سرچ گوگل (مطابق تصویر زیر)، به صفحه اصلی سایت شاپرک دسترسی خواهید داشت.


“توجه داشته باشید برای ورود به این سامانه، وی پی ان خود را خاموش کرده باشید.”
درصورتی که بخواهید لیست پرداخت یارها و PSPهایی که مورد تایید بانک مرکزی و سامانه شاپرک هستند را مشاهده نمایید، به قسمت شرکتها و برنامک های مجاز بروید . (مطابق تصویر زیر)


همچنین آخرین اخبار و اطلاعیههای صنعت پرداخت که در این سامانه منتشر میشوند را میتوانید از صفحه اصلی سایت، قسمت “اخبار و اطلاعیه ها” دنبال نمایید.
درگاه پرداخت اینترنتی شاپرک
تمامی درگاههای امن و معتبر اینترنتی که انتقال وجه و پرداختها از کانال آنها انجام میشود، چه درگاه پرداخت مستقیم بانکی و چه درگاه پرداخت واسط که توسط پرداخت یارهایی نظیر پرداخت یار زیبال در اختیار کسب و کارها قرار میگیرد، تحت نظارت سامانه شاپرک فعالیت میکنند و درگاه پرداخت شاپرک محسوب میشوند.
شاپرک به عنوان یک نهاد ناظر، بر تمام فعالیتها و نقل و انتقالات مالی در شبکه پرداخت الکترونیک کشور نظارت دارد و درگاه پرداخت و شبکه کارت به کارت زیرمجموعههای این نهاد مادر محسوب میشوند.
بنابراین تمامی درگاه های مورد تایید شاپرک و بانک مرکزی که لیست کامل آن را از این آدرس میتوانید مشاهده کنید، درگاه پرداخت شاپرکی به شمار میروند.
زیبال نیز، به عنوان پرداخت یار رسمی بانک مرکزی و مورد تایید سایت شاپرک، تاکنون اعتماد بیش از ۱۰۰۰۰ کسب و کار اینترنتی را بدست آورده است و به متقاضیان درگاه پرداخت شاپرک، درگاه پرداخت اینترنتی واسط به همراه مجموعه کاملی از سرویسها و راهکارهای پرداختی ارائه میدهد.