مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی و دریافت مجوزهای لازم
فروشگاه اینترنتی مکان مناسبی برای ارائه محصولات و خدمات کسب و کارهای آنلاین میباشد و روش های متفاوتی برای ساخت فروشگاه های اینترنتی وجود دارد که در ادامه مراجل ساخت فروشگاه اینترنتی و بهترین روش برای ساخت فروشگاه اینترنتی را بررسی میکنیم.
برخی از افراد فروشگاه اینترنتی اختصاصی خود را برنامه نویسی میکنند اما روش های ساده تر و کم هزینه تری نیز برای ساخت فروشگاه های اینترنتی وجود دارد.
بهترین و پرطرفدارترین روش برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده از سیستم مدیریت محتوا ووردپرس همراه با افزونه ووکامرس میباشد.
سیستم مدیریت محتوا ووردپرس و افزونه ووکامرس هردو رایگان هستند و کار کردن با آنها نیاز به هیچ گونه دانش فنی خاصی ندارد.
در ادامه پیش نیازهای لازم برای راه اندازی فروشگاه آنلاین و مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی را بررسی میکنیم.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی
یکی از مهمترین بخشهای خرید اینترنتی ثبت سفارش و پرداخت مبلغ کالا است؛ بنابراین مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی را در ۲ بخش اصلی ۱. طراحی سایت و ۲. نصب درگاه پرداخت اینترنتی امن بررسی میکنیم و آموزش اتصال افزونه های درگاه پرداخت اینترنتی را به صورت تصویری و مرحله به مرحله نیز بیان میکنیم.
سایر سوالات و چالش های صاحبان کسب و کار در مراحل ساخت فروشگاه اینترتی مانند ” آیا برای ساخت فروشگاه اینترنتی باید مجوز دریافت کنیم؟” و … را پاسخ میدهیم.


آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
طراحی سایت و نصب افزونه ووکامرس
برای ساخت فروشگاه اینترنتی ابتدا باید سایت دلخواه خود را طراحی کنید و برای طراحی سایت باید ابتدا سیستم مدیریت محتوا و سپس نام دامین و میزبانی(هاست) را مشخص کنید.
از بین سه سیستم مدیریت محتوای WORDPRESS، DRUPAL و JOOMLA بیش از نیمی از سایت ها روی پلتفرم ووردپرس قرار دارند.
ووردپرس علاوه بر رایگان بودن و پشتیبانی از زبان فارسی بسیار واکنشگرا و ریسپانسیو طراحی شده است و شما بدون داشتن دانش فنی میتوانید وب سایت دلخواه خود را طراحی کنید. کار کردن با این پلتفرم نسبت به دو پلتفرم دیگر بسیار راحت تر است و نیاز به کدنویسی ندارد.
از بین ۲ پلتفرم دیگر جوملا شباهت های زیادی با ووردپرس دارد اما برخلاف ووردپرس باید کمی برنامه نویسی نیز بلد باشید؛ دروپال پلتفرمی بسیار قدرتمند اما مناسب افراد حرفه ای و آشنا با کدنویسی میباشد و یادگیری آن زیاد راحت نیست.
انتخاب نام دامنه و هاست – آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
پس از انتخاب سیستم مدیریت محتوا، که ما به شما ووردپرس را پیشنهاد میکنیم، باید برای سایت خود فضای میزبانی(هاست) خریداری کنید.
هاست(میزبانی) به زبان ساده فضایی در بستر اینترنت برای نگهداری اطلاعات در اختیار شما قرار میدهد.
برای انتخاب دامنه میتوانید از دامنه های بین المللی که هر کدام معانی خاص خود را دارند یا دامنه داخلی .ir استفاده کنید و برای انتخاب نام سایت نیز پیشنهاد میکنیم از نام های مرتبط با کسب و کار و حوزه فعالیت تان و یا اسم شرکت استفاده کنید تا مخاطبان شما به راحتی بتوانند سایت شما را پیدا کنند.
پس از خرید هاست و دامنه سیستم مدیریت محتوا انتخابی خود را از طریق c.panel یا direct admin که میزبان شما در اختیارتان قرار میدهد نصب کنید. نصب این پلتفرم ها نیز بسیار راحت است و پیچیدگی خاصی ندارد.
برای نصب وردپرس با استفاده از نام کاربری و رمز عبوری که ارائه دهنده “هاست” در اختیار شما قرار میدهد وارد c.panel شده و در پنل کاربری با استفاده از گزینه نصب با یک کلیک وردپرس را بر روی دامنه خود راه اندازی و اطلاعات لازم برای ورود به پنل وردپرس خود را دریافت کنید.
برای بررسی آموزش تصویری و مرحله به مرحله نصب و راه اندازی ووکامرس و اتصال درگاه پرداخت اینترنتی به آن بلاگ “آموزش نصب ووکامرس و اتصال افزونه درگاه پرداخت اینترنتی” را مطالعه کنید.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس – نصب افزونه ووکامرس
ووردپرس افزونه های زیادی دارد و افزونه ووکامرس (woocommrce) سایت شما را به فروشگاه اینترنتی تبدیل میکند.
این افزونه فروشگاه ساز صفحه ای به نام پیکربندی در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید اطلاعات فروشگاه اینترنتی خود را وارد کنید و به راحتی نوشتن یک متن ساده با استفاده از صفحه افزودن محصول، اطلاعات و تصاویر محصولات و خدمات خود را در سایت وارد کنید.
به این ترتیب کاربران با مشاهده هر محصول در فروشگاه اینترنتی شما و کلیک بر روی آن به صفحه جزییات محصول هدایت و اگر محصول را به سبد خرید خود اضافه کنند وارد صفحه تکمیل اطلاعات خرید میشوند.
در بلاگ ” افزونه فروشگاه ساز ووکامرس چیست ” به طور کامل دلایل بهترین بودن این افزونه را بررسی کردهایم.
نصب درگاه پرداخت و ساخت فروشگاه اینترنتی
همانطور که در بالا توضیح دادیم مهمترین بخش برای ساخت فروشگاه اینترنتی بعد از طراحی سایت، انتخاب درگاه پرداخت است.
خرید مشتریان شما زمانی تکمیل میشود که هزینه کالا را آنلاین پرداخت کنند؛ در همین راستا باید درگاه پرداخت مطمئن و امنی را به فروشگاه اینترنتی خود متصل کنید.